Het dorp en de directe omgeving

Wie een eindeloze (fiets-) tocht wil maken, kan zijn hart ophalen in Sprang-Capelle en omgeving. Verschillende fietsroutes zijn beschikbaar en in de nabije omgeving zijn verschillende restaurants te vinden.

Sprang-Capelle is oorspronkelijk een langgerekt dorp met een karakteristieke lintbebouwing. De meeste panden aan “het lint” staan schuin aan de weg. Sprang-Capelle is in 1923 ontstaan door samenvoeging van drie kernen: Sprang, Vrijhoeve en ‘s-Grevelduin-Capelle. Sinds 1997 vormt het met Waspik en Waalwijk de huidige gemeente Waalwijk.

Kasteel Zuidewijn

Aan de Hogevaart staat kasteel Zuidewijn (helaas niet te bezichtigen), waarvan het oudste gedeelte dateert uit de 15e eeuw. Tegenover kasteel Zuidewijn, op nr. 85, vind je paardenmelkerij "De Bonte Hoeve".

Sprang-Capelle telt bijna 10.000 inwoners. Het karakter van Sprang-Capelle is kleurrijk. Het beeld van zijn buitengebied wordt bepaald door deels beschermde natuurgebieden (water- en weidevogels) en polder- en heggenlandschap. Dit buitengebied is zeer fotogeniek. Tussen de bedrijvigheid in het dorp staan enkele monumentale boerderijen.

Dichtbij onze boerderij zijn verschillende winkels en kerken. De monumentale N.H.-kerk van Sprang is een grote kerk met imposante toren. Dit markante laat-Gotische gebouw met bijzondere muurschilderingen stamt uit de 15e eeuw. De fraaie achthoekige N.H.-kerk in Capelle is gebouwd in 1750.

Sprang-Capelle ligt aan de Oude Maas. Het dorp is dan ook de thuishaven voor watersporters die hun boot hebben aangemeerd in de jachthaven.

Zwemmers komen volop aan hun trekken in het verwarmde openluchtzwembad Zidewinde, vlakbij onze boerderij.

Het Nationaal Park de Loonse- en Drunense duinen met zijn heide, bossen, vennen en unieke zandverstuivingen is zeer indrukwekkend.

In Kaatsheuvel is het bekende familiepark de Efteling te bezoeken.